Äppelplättar
ca 30 minuter

2,5 dl | vetemjöl | |
2 tsk | bakpulver | |
0,5 tsk | salt | |
1 msk | socker | |
1 st | ägg, uppvispat | |
2,5 dl | mjölk | |
2 msk | smör, smält | |
2 msk | äpple(n) | |
smör, till stekning |
Tillagning
ca 12 stycken
1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Vispa i ägg, mjölk och det smälta smöret.
2. Tvätta och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor.
3. Hetta upp en stekpanna. Lägg i en liten klick smör, låt den fräsa färdigt och häll genast i smet. Plättarna ska vara cirka 10 cm i diameter. Lägg en äppelskiva på varje plätt.
4. Vänd dem efter 2-3 minuter och stek dem 1 minut på andra sidan.
5. Lägg upp på värmda tallrikar, pudra över florsocker och ät genast.
Kommentarer
Trackback