Laktosfria bullar bakade på saft!
ca 40-50 bullar
Det här behöver du :
50 gram jäst
5 dl jordgubbssaft (färdigblandad)
½ dl solrosolja
1 dl ljus sirap
½ pkt vetemjöl
GÖR SÅHÄR :
Blanda koncentrerad saft med vatten som vanligt. Mät upp 0,5 l och värm i kastrull till 37 grader. Smula ner jästen i degbunke och slå över saften. Lös jästen 0ch tillsätt övriga ingredienser. Spara några deciliter vetemjöl till utbakning. Knåda degen i maskin eller för hand. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut degen. Fyll med ett lager äppelmos, riven mandelmassa, vaniljsocker & kanel. Rulla ihop och skär små snäckor och lägg i pappersformar. Låt bullarna jäsa på plåt ca 30 min före gräddning. Grädda ca 10 min i 200 grader. Rör ihop en glasyr till bullarna med florsocker + vatten + hushållsfärg. Strössla med pärlsocker!
Lax och scampispett med chili och limesalsa
Här ska det handla om mat på längden och på tvären !!
Här har jag tänkt samla ihop lite recept, tips och råd om och kring mat !