Laktosfria bullar bakade på saft!
ca 40-50 bullar
Det här behöver du :
50 gram jäst
5 dl jordgubbssaft (färdigblandad)
½ dl solrosolja
1 dl ljus sirap
½ pkt vetemjöl
GÖR SÅHÄR :
Blanda koncentrerad saft med vatten som vanligt. Mät upp 0,5 l och värm i kastrull till 37 grader. Smula ner jästen i degbunke och slå över saften. Lös jästen 0ch tillsätt övriga ingredienser. Spara några deciliter vetemjöl till utbakning. Knåda degen i maskin eller för hand. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut degen. Fyll med ett lager äppelmos, riven mandelmassa, vaniljsocker & kanel. Rulla ihop och skär små snäckor och lägg i pappersformar. Låt bullarna jäsa på plåt ca 30 min före gräddning. Grädda ca 10 min i 200 grader. Rör ihop en glasyr till bullarna med florsocker + vatten + hushållsfärg. Strössla med pärlsocker!